Nepropásněte setkání s Ing. Vítem Syrovým!
Dům
techniky Pardubice, spol. s r.o. ve spolupráci s Farmaceutickou
fakultou v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze a Fakultní
nemocnicí v Hradci Králové
připravil
pro Vás v 6. ročníku vzdělávacího cyklu Poznáváme
komplementární medicínu
přednášku
Ing. Víta
Syrového
Vliv
potravinářského průmyslu na kvalitu stravy
aneb
Jak
minimalizovat vliv Éček na naše zdraví!
Přídavné látky, lidově nazývané Éčka jsou
v poslední době středem pozornosti spotřebitelů. I když se některé
z těchto látek používají po tisíciletí, například siřičitany při výrobě
vína, ještě nikdy se nepoužívalo tolik látek a v takovém množství jako
nyní. Každoročně jich průměrný člověk zkonzumuje několik kilogramů, a tak není
od věci se zajímat o jejich bezpečnost. Čím jednodušší a čerstvější potravina,
tím méně obsahuje přídavných látek. Neuškodí však vyhýbat se uzeninám,
nízkokalorickým sladidlům, zářivě barevným cukrovinkám a limonádám, a to
zejména ve stravě malých dětí. Těm bychom neměli dávat ani potraviny s glutamáty.
Nevysvětlitelné vyrážky, trávící potíže, nevolnosti, bolesti hlavy a podobné
projevy mohou souviset s některými Éčky u citlivých osob. Při jejich
eliminaci ze stravy by měly potíže zmizet, pokud ne, je třeba pátrat po jiných
příčinách. "Budu velmi potěšen, pokud se mi podaří vás nenásilnou
formou upozornit alespoň na ta nejvážnější rizika či triky moderního průmyslu
potravin, ale přitom vás zbytečně nezastrašit" – vzkazuje Vám těší se na Vás Ing. Vít Syrový.
Dům
techniky v Pardubicích 20. března 2013
od 18 hodin v kongresové hale v 1.
poschodí
Vstupné ZDARMA
Informace: Mgr. Jan Maria Joza
* 777 777 654 * joza@joza.cz
Poslouchejte
pořad Rozhlasová apatyka Českého rozhlasu Pardubice
20. března 2013
od 10 hodin. Hostem bude Ing. Vít
Syrový.
Partnery vzdělávacího
cyklu jsou Český rozhlas
Pardubice, časopis VE HVĚZDÁCH,
OS Regenerační centrum Harmonie a Dobrá
čajovna Pardubice.
Žádné komentáře:
Okomentovat