čtvrtek 24. ledna 2013

Rodinné konstelace s Lenkou Hajníkovou 26.1.2013



RODINNÉ KONSTELACE
Rodinné konstelace je hromadná terapie, kterou v 60. letech v Německu vyvinul a nadále s velkými úspěchy používá a rozšiřuje i do řad lékařů, psychologů a psychoterapeutů Berth Hellinger. Díky její úspěšnosti a jednoduchosti se stala rozšířenou metodou mezi předními psychoterapeuty nejen v Německu, USA, Maďarsku, ale i u nás.
Metodika rodinných konstelací je postavena na znalosti řádu lásky, který není vidět. K tomuto řádu jsme nedostali žádná pevná pravidla, ale jeho porušení znamená mnoho nepříjemných situací v našem životě i v životě budoucích generací.
Je známo, že díky buněčné paměti se nevyřešené stresy a energetická disbalance přenášejí - dědí na další generace, tak jako barva očí, barva vlasů nebo dispozice k určitému druhu postavy.
Velmi často se stává, že toto rodinné zatížení, o kterém většinou nemáme ani potuchy, se nám negativně promítá do našeho vlastního života a my jakoby stále opakujeme stejné chyby - opakované problémy v partnerských či pracovních vztazích, zdravotní či psychické problémy, výchovné problémy s dětmi, nemožnost otěhotnět nebo donosit dítě...
Rodinné konstelace jsou terapeutickou metodou, která odhaluje tyto nevědomé vlivy v našich rodinách.
Díky rodinným konstelacím se vnáší světlo na vazby, které často zásadním způsobem ovlivňují náš osud, aniž bychom o nich měli sebemenší tušení.
Rodinné konstelace tak pomáhají odlišit naše vlastní životní témata od těch, která nevědomě přebíráme od našich předků.

V dnešní době je možná účast na rodinných konstelacích formou jednodenních i vícedenních seminářů.
Tento seminář vám otevře nové možnosti, jak obnovit v rodině lásku, úctu a porozumění.
Rodinné konstelace vám umožní nahlédnout do hloubky mezilidských vztahů a harmonizovat je.
Mnohdy se vám podaří zjistit, že věci či situace jsou zcela odlišné, než se vám na první pohled zdá.
Rodinné konstelace také účinně pomáhají vyrovnat se s těžkými nebo i tragickými osudy v rodinách.
Díky rodinným konstelacím se tak každému členu rodiny navrací jeho místo a úcta, které mu v jeho rodinném systému náleží.
Pokud máte zapotřebí řešit situaci v rodině, která se pro vás stává nevyhovující, není zapotřebí nutit celou rodinu a vaše předky jít na seminář.
Zástupce za určité osoby si vybíráte z ostatních členů semináře a úkolem dobrého terapeuta je vyladit energie v systému tak, aby byla obnovena chybějící harmonie pro všechny členy tohoto systému.
Sami zjistíte, že pokud jste obsazeni do pozic někoho druhého, nikdy tuto pozici nezastáváte náhodou. Budete mít možnost v ní cítit a pochopit hodně svých pocitů a emocí.
Rodinné konstelace mají příznivý vliv na každého účastníka bez ohledu na jeho dosavadní znalosti či zkušenosti.
Vždy se odehrává něco, co můžeme spatřit a pochopit ve svém životním vzorci.
Jako u všech technik zasahujících do psychiky a podvědomí lidí, také u rodinných konstelací doporučuji velmi opatrný výběr vašeho terapeuta!
Vámi vybraný lektor by měl mít osvědčení pro tuto praxi a zkušenosti s prací s lidmi.
Můžete dát na kladné doporučení druhých lidí, ale velkou pozornost věnujte opět své intuici!

Lenka Hajníková, Centrum LAYA, Jiráskova 21, Pardubice
http://laya-centrum.blog.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat