pátek 20. června 2014

22.6. a 28.6.2014 Píseň dešťové hole a (po)slunovratové bubnování (výroba dešťových holí, inspirativní odpolední tvořivá dílna s netradičními hudebními nástroji)




Další inspirativní tvořivá dílna s výrobou dešťových holí... vhodné i pro rodiče s dětmi.

neděle 22.6.2014
(a příště v sobotu 28.6.)

místo: Újezdec  Královéhradecko
(cca 20 km od HK za Třebechovicemi  p. O. směrem na Opočno, Újezdec 10, obec Ledce, zvonek u branky, přihlášky na tel.: 602350020)
Začátek mezi 10 a 11 h - příjezd možný v průběhu dle vašich možností,  abychom odpoledne mohli skončit dříve... nejlépe do 18 až 19 h.
Oběd a občerstvení v průběhu z vlastních zásob a co dům dá. (Možnost ohřátí i uvaření jídla.)

Dešťová hůl nebo také deštná hůl (rain stick) původně pochází z Chile a slouží domorodcům jako obřadní nástroj k přivolávání deště v období sucha. My můžeme dešťovou hůl používat jako úžasný hudební nástroj  k relaxaci, meditaci,  při masážích, nebo při uspávání dětí,  protože monotónní, šumivý zvuk dešťové hole je velice příjemný a uklidňující, dochází tak k uvolnění napětí a stresu v těle i mysli. Naše dešťová hůl nebude vyrobena ze zdřevnatělých lodyh kaktusu,  jako v zemi původu, ale pro nás z dostupnějších materiálů.  Na výrobě jedné dešťové hole můžete pracovat i s partnerem nebo dítětem. S sebou potřebujete jen malou kapesní baterku (vysvětlím a ukážu proč),  dobrou náladu a chuť do práce (chcete-li si vzít vlastní náplň do dešťových holí, pokud třeba máte prošlou čočku, rýži, fazole, apod., můžete vzít také, případně pěkný dekorativní ubrousek na povrchovou úpravu - nějaké na výběr budou tady). Nějaké akumulátorové vrtačky budou k dispozici, ale kdo může vzít navíc další, vezměte také, půjde nám to rychleji.

Výroba dešťové hole - kurzovné (včetně materiálu):
390,- Kč
Příspěvek na další program je dobrovolný.

Na oslavu letního slunovratu (21.6.) budeme v průběhu odpoledne i společně bubnovat, zpívat, hrát i na další nástroje... některé nástroje budou k zapůjčení, máte-li však buben, koncovku, didgeridoo apod., můžete vzít s sebou. Působením zvukových vibrací těchto nástrojů dochází v lidském těle k uvolnění fyzického i psychického napětí, harmonizaci energetických center a k obnově životní energie...:)
Můžete si také vyzkoušet třeba střelbu z luku nebo zkusit házet lasem...

Kontakt, bližší informace, přihlášky a dotazy:
Michal Štursa, tel.: 602 350 020,
mail: michal.stursa@email.cz, smuzikouhrani@email.cz
www.masaze-michal-hk.webnode.cz, www.smuzikouhrani.webnode.cz

Jste srdečně vítáni, těším se na setkání. :)
M.Š.

Žádné komentáře:

Okomentovat