pondělí 20. října 2014

Slovanská ceremonie se Zdeňkem Ordeltem - Dušičky 2014

Oslava svátku Dušičky - Samhain


Kdy: 31.10.2014 v 18:00

Kde: Slovanské hradiště Zámka, Bohnice, Praha



S radostí oznamuji, že tato akce bude ve slovanském duchu a povede jí za pomocí Zdeňka Ordelta nově vzniklá slovanská skupina.
Dušičky jsou pradávný svátek, také známý u Keltů jako Samhain, kdy se lidé setkávají, aby spolu oslavili a pomodlili se za své předky, kteří jsou právě ti, kdo nám pomohli na tento svět. Také to bude příležitost pozdravit síly, které se v tento moment manifestují v přírodě a propojit se s jejich posvátnou podstatou. Bude to hlavně síla Morany, bohyně smrti, která přichází, aby spolu s uzavřením starého cyklu vznikl prostor pro cyklus nový, boha Roda, Peruna a Velese. Dostaneme se do kontaktu se starými silami Slovanů, společně si užijeme nádherný čas v přírodě u posvátného ohně a kontakt s naší vlastní duchovní tradicí.

Dušičkový rituál  -  spojení a setkání: 
Ze zastávky Kobylisy v 15:45 hod, bus č.102 a jste za 11 minut na zastávce Staré Bohnice.
Tam je sraz v 16:00 a pak odcházíme na hradiště.
Vy z vás, kdo přijdete pozdě, jděte po červených fáborkách. Povedou ze zastávky Staré Bohnice až přímo na místo konání. Od 18:00 již nebudu zvedat telefon a ti kdo příjdou později v průběhu ceremonie, nebudou již vpuštěni do kruhu. To bude pozdě příchozím umožněno až po zahajovací části, aby to nerušilo ostatní, kteří přišli včas. Děkujeme za pochopení.
Tento materiál obsahuje potřebné informace. Nepište mi prosím zbytečné otázky, uvidíme se na místě. Děkuji za pochopení.
 Začátek ceremonie je v 18:00 hod.S sebou si vezměte bílé stuhy, svíčku a skleničku, do které si své světýlko umístíte. Můžete si s sebou také vzít tradiční hudební nástroje (bubínky, chřestidla, zvonečky, rolničky, flétny), rozezníme jimi okolní krajinu.

Přineste také drobné dárky ohni (pečivo, sýr, bylinky). Ke společné hostině můžete také přispět ze svých zdrojů, prohloubí to atmosféru společného sdílení.

Těšíme se na vás! Vstup je dobrovolný.
http://www.okobohu.cz/akce/45-oslava-svatku-dusicky-samhain/

Žádné komentáře:

Okomentovat