neděle 19. listopadu 2017

4.12.2017 Experimentální dílna pohybů, rytmů a hlasů s Pavlem Hakem v Hradci Králové


EXPERIMENTÁLNÍ DÍLNA POHYBŮ, RYTMŮ A HLASŮ
dne 4.12. 2017 od 19:00 hod. 
V hradeckém Artičoku, třída Karla IV. 493/13, Hradec Králové

SRDEČNĚ VÁS ZVU NA ÚVODNÍ DÍLNU, KTERÁ SE BUDE ZABÝVAT EXPERIMENTOVÁNÍM. CÍLEM JE VYTVOŘIT BEZPEČNÝ PROSTOR PRO VOLNÉ POHYBOVÉ AKTIVITY, KTERÉ MAJÍ ÚČEL NEJEN PROTÁHNOUT A POSÍLIT TĚLO A DUŠI. ROZVOJ POHYBOVÉHO ÚSTROJÍ NÁM ZAJISTÍ MOBILITU DO POZDNÍCH LET A TÍM I KOMFORT SOBĚSTAČNOSTI VE STÁŘÍ. PODOBNĚ, JE TO I Z HLASEM. POZNÁME SÍLU SVÉHO HLASU A JEHO BLAHODÁRNÉ ÚČINKY NA TĚLE I DUŠI. S TÍM TAKÉ SOUVISÍ RYTMUS, V JAKÉM SE POHYBUJEME, KOMUNIKUJEME A VYJADŘUJEME SE K OKOLÍ. KDYŽ NA TĚCHTO SLOŽKÁCH PRACUJEME S URČITOU PRAVIDELNOSTÍ, MŮŽE NÁM TO ZAJISTIT HARMONICKÝ ROZVOJ CELÉ NAŠÍ OSOBNOSTI.
NA TĚCHTO DÍLNÁCH NEJSOU POTŘEBA POHYBOVÉ ANI TANEČNÍ ČI HLASOVÉ A RYTMICKÉ ZKUŠENOSTI. BUDEME SE VŠICHNI UČIT A VZÁJEMNĚ SE OBOHACOVAT SVÝMI ZKUŠENOSTMI…
Dílny budou mít jistou strukturu, a to : Sdílení (poznávání se), Zahřátí, Pohybové fráze, Rytmické fráze, Volný pohyb (tanec), Hlasové uvolnění, Relaxace, Sdílení (ukončení).
V pohybu se budeme věnovat pohybovým vzorcům, které nás nyní ovlivňují, a zkoumání jejich efektivnosti. Krátkými frázemi si budeme uvědomovat pohybové rozsahy našeho těla. Budeme vnímat „Centrum“, odkud pohyb začíná, jeho průběh a kde končí. Také rotace mají velmi ozdravný vliv na naše tělo, i proto se jimi budeme také zabývat. Stejně důležitou roli hraje imaginace a „autentický pohyb“, díky němuž se můžeme propojit s děním uvnitř nás.
Rytmus nás vede, ať už v pohybu či v průběhu dne, od rána do večera. Zažijeme improvizaci hrou na tělo a na jednoduché rytmické nástroje. Budeme si hrát a zkoumat, jaké to je vnímat rytmus pouze ušima, či vibrací zvuku. Možná objevíme zcela nové rytmy, které vědomě nevnímáme, jako třeba žvýkání potravy.
Hlas poznáme hlavně v jeho surové podobě. Díky alikvotním tónům rozezníme naše vnitřní orgány a poznáme blahodárný vliv těchto zvuků. Jednoduchým hlasovým cvičením se naučíme alikvoty poslouchat, což nám značně usnadní jejich hlasový projev.
Ve volném tanci bude možnost propojovat vše, co se naučíme, a přidávat tak i své variace pohybů.
Závěrečná relaxace je důležitou složkou nejen pro uvolnění, ale i pro vstřebání prožitků. A s tím souvisí i konečné vzájemné sdílení.

TĚŠÍM SE NA VÁS, PŘÁTELÉ. Pavel Hak


http://hapave.blog.cz/1711/experimentalni-dilny-pohybu-rytmu-a-hlasu
http://www.articok.cz/




Žádné komentáře:

Okomentovat