pátek 23. srpna 2013

24.8.2013 "Píseň dešťové hole" a "Magické tóny" v Újezdci



"Píseň dešťové hole" a "Magické tóny"   
sobota 24.8.2013
Újezdec, Ledce
   
Zvu vás tuto sobotu 24.8. (s možností programu až do neděle, viz níže) od 14 h na další inspirativní setkání "Píseň dešťové hole", workshop na výrobu dešťových holí.
Dešťová hůl (rain stick) původně pochází z Chile, a slouží domorodcům jako obřadní nástroj k přivolávání deště. My však můžeme dešťovou hůl použít i jako úžasný hudební nástroj k relaxaci, meditaci, při masážích, a také třeba při uspávání dětí, neboť poslechem kouzelného zvuku dešťové hole dochází k uvolnění napětí a stresu v těle i mysli. Naše dešťová hůl nebude vyrobena s lodyh velkého kaktusu, ale pro nás z mnohem dostupnějších materiálů. Na výrobě jedné dešťové hole můžete pracovat s partnerem, dítětem… jako rodina. Vezměte si s sebou pytlík rýže, krup nebo jahel, případně balíček špejlí (nemusíte... něco mám, kdo může vzít akumulátorovou vrtačku, tak vezměte, mám jen jednu, a podložku na sezení v trávě případně i karimatku, deku a spacák na večerní program, bývá už dost chladno).
Cena 222 kč/jedna hůl (v případě více holí cena další hole symbolická dle individuální domluvy), v případě více účastníků na jednu hůl pro ostatní vstupné dobrovolné.
V průběhu odpoledne a večer budeme i bubnovat a hrát na další nástroje, proto máte-li buben, koncovku, didgeridoo, brumli, zvonkohry, tibetské mísy, zvonky, chřestidla, apod. vše je vítáno. Část nástrojů zapůjčím. Také si můžeme protáhnout tělo společným cvičením v trávě a vzájemně se inspirovat a vyměnit si další zkušenosti i z jiných oblast jako je stravování a vaření, výchova a vzdělávání, atd., atd...


Večerní program (lze absolvovat samostatně nebo pokračovat z odpoledního).
Večer plynule kolem 19 h přejdeme k dalšímu programu.
"Magické tóny" malý relaxační koncert s netradičníimi nástroji (djembe, šamanský buben, tibetské mísy, tibetské zvony a činelky, dešťové hole, hudební luk, brumle, kalimba, didgeridoo, hromový buben, koncovka...) s inspirativním čtením.
Pro účastníky odpoledního programu vstup volný... samostatné vstupné 80 kč.


Působením zvukových vibrací těchto nástrojů dochází v lidském těle k uvolnění fyzického i psychického napětí, harmonizaci energetických center a k obnově životní energie.
Přijďte se pohodlně usadit do trávy (i na to si vezměte nějakou podložku, deku, spacák apod., večer už tu bývá chladno a rosa) nebo se uložit (do vlastního spacáku) a ponořit se do magického světa tónů, zvuků a rytmů těchto fascinujících hudebních nástrojů z různých koutů světa a prožít přitom hluboké uvolnění těla i mysli.

Po skončení pro zájemce pokračuje volný program... bubnování, tanec, zpěv, kytara, foukací harmonika... Další kytara nebo housle, flétny apod. vítány... V případě bezvětří nebo nevelkého větru možnost posezení u ohně až dlouho do noci. Možnost přespání do neděle ve vlastním spacáku pod širákem nebo ve vlastním stanu. Nebo pod střechou stodoly...

Program v neděli 25.8. dopoledne... ranní meditace, bubnování a cvičení k přivítání slunce a nového dne, snídaně v trávě... a v 11:11 společná meditace na podporu aktivace portálu Míru (25.8. v 11:11 h).

Místo konání: Újezdec, Ledce (nedaleko Třebechovic p. Orebem, Královéhradecko)

Celý program probíhá venku, tedy za příznivého počasí, přijet můžete třeba i na část programu v jeho průběhu...
Žádné hody a maso nečekejte, ale něco drobného k zakousnutí bude, kdo chce přivézt něco vlastního i pro ostatní, samozřejmě může :).

Bližší informace a dotazy: Michal Štursa... tel.: 602 350 020, mail: michal.stursa@eamil.cz, nebo na Fb

Jste srdečně vítáni, těším se na setkání a dejte vědět...:)
MŠ..

https://www.facebook.com/events/536703829716834/

Žádné komentáře:

Okomentovat