středa 22. května 2013

22.5.2013 Somatické prožívání jako nejefektivnější nástroj pro léčení traumatu




Alternativní terapie


Dům techniky Pardubice, spol. s r.o. ve spolupráci s Mgr. Janem Maria Jozou - Agenturou JMJ
 připravil pro Vás v 6. ročníku vzdělávacího cyklu Poznáváme komplementární medicínu

 .

Somatické prožívání
jako nejefektivnější nástroj pro léčení traumatu
s Ing. Danou Julínkovou
Trauma je běžný jev moderního života. Většina z nás má nějaké trauma, nejenom vojáci nebo oběti zneužití či napadení. Jak příčiny, tak následky traumatu spadají do rozsáhlé oblasti a často jsou ukryty v nevědomí. Toto je důvodem našich těžkých a zdrcujících životních zkušeností.
Somatic experiencing ® přistupuje k traumatu přes vědomí těla. Je založen na poznatku, že lidská bytost má vrozenou schopnost překonat účinek traumatu. Somatic experiencing ® obnovuje seberegulaci a navrací traumatizovaným jedincům jejich výjimečné dary jako smysl pro živost, uvolnění a celistvost. Pomáhá porozumět vzorům chování a emocionálnímu prožívání života a přináší do nich velké uvolnění. Na úrovni těla si potom každý může znovu připomenout tyto dary dokonce i v těžké situaci a obnovit své vlastní zdroje pro zdravý a šťastný život.
Somatické prožívání je jedním z nejefektivnějších nástrojů pro léčení traumatu vyučovaný po celém světě. Je to přístup umožňující terapeutovi provést klienta náročnými stavy a situacemi. Somatické prožívání není psychoterapeutická metoda, ale velmi specifická práce s tělem a nervovým systémem. Nabízí základní přístup k porozumění a zvládání následků šoku a traumatu.

A jaké otázky Vám Ing. Julínková zodpoví? - Jak a proč trauma vzniká *  - jak funguje nervový systém zasažený traumatem * - jaké symptomy trauma přináší na psychické i somatické úrovni * - jak se umí savci obecně s traumatem vypořádávat * - proč má člověk v dnešní době problém se s traumatem vypořádat * jaká základní pravidla pomáhají každému jednotlivci v předcházení či v řešení traumatu * proč se orientovat na zdraví, nikoli na nemoc….

Dům techniky v Pardubicích 22. května 2013
od 18 hodin ve velké zasedačce v 1. poschodí

Vstupné 80 Kč, studenti 60 Kč včetně DPH
 Informace: Mgr. Jan Maria Joza  *  777 777 654  *  joza@joza.cz  

Poslouchejte pořad Rozhlasová apatyka Českého rozhlasu Pardubice 22. května 2013
 od 10 hodin. Hostem bude Ing. Dana Julínková
Partnery vzdělávacího cyklu jsou Český rozhlas Pardubice a časopis VE HVĚZDÁCH,


Žádné komentáře:

Okomentovat