středa 2. října 2013

31.10.2013 Oslava svátku Dušičky - Samhain se Zdeňkem Ordeltem


Oslava svátku Dušičky - Samhain


Kdy: 31.10.2012 v 18:00

Kde: na křižovatce polních cest U sv. Donáta mezi obcemi Úvaly, Škvorec a Přišimasy



Šéfredaktorka REGENERACE Pavlína Brzáková, výtvarnice Vladislava Jirásková a lektor slovanského šamanismu Zdeněk Ordelt vás srdečně zvou na Slovanské Dušičky, které proběhnou dne 31. října od 18:00 hodin v přírodním posvátném prostoru nedaleko Prahy.
Dušičky jsou pradávný svátek, také známý u Keltů jako Samhain, kdy se lidé setkávají, aby spolu oslavili a pomodlili se za své předky, kteří jsou právě ti, kdo nám pomohli na tento svět. Také to bude příležitost pozdravit síly, které se v tento moment manifestují v přírodě a propojit se s jejich posvátnou podstatou. Bude to hlavně síla Morany, bohyně smrti, která přichází, aby spolu s uzavřením starého cyklu vznikl prostor pro cyklus nový, boha Roda, Peruna a Velese. Dostaneme se do kontaktu se starými silami Slovanů, společně si užijeme nádherný čas v přírodě u posvátného ohně a kontakt s naší vlastní duchovní tradicí.

Dušičkový rituál v krajině se koná již tradičně na křižovatce polních cestě U sv. Donáta mezi obcemi Úvaly, Škvorec a Přišimasy. Mapu místa konání najdete, když si do internetového vyhledávače zadáte heslo „Lípy u sv. Donáta“. S sebou si vezměte bílé stuhy, svíčku a skleničku, do které si své světýlko umístíte. Můžete si s sebou také vzít tradiční hudební nástroje (bubínky, chřestidla, zvonečky, rolničky, flétny), rozezníme jimi okolní krajinu.

Přineste také drobné dárky ohni (pečivo, sýr, bylinky). Budete pohoštěni koláčem a čajem. Ke společné hostině můžete také přispět ze svých zdrojů, prohloubí to atmosféru společného sdílení.

Těšíme se na vás! Vstup je volný.

Info:
http://okobohu.cz/akce/45-oslava-svatku-dusicky-samhain/

Žádné komentáře:

Okomentovat