pondělí 4. března 2013

20.3.2013 Ing. Vít Syrový - Vliv potravinářského průmyslu na kvalitu stravy, Pardubice




Nepropásněte setkání s Ing. Vítem Syrovým!


Dům techniky Pardubice, spol. s r.o. ve spolupráci s Farmaceutickou fakultou v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze a Fakultní nemocnicí v Hradci Králové
připravil pro Vás v 6. ročníku vzdělávacího cyklu Poznáváme komplementární medicínu

přednášku
Ing. Víta Syrového
Vliv potravinářského průmyslu na kvalitu stravy
aneb
Jak minimalizovat vliv Éček na naše zdraví!


Přídavné látky, lidově nazývané Éčka jsou v poslední době středem pozornosti spotřebitelů. I když se některé z těchto látek používají po tisíciletí, například siřičitany při výrobě vína, ještě nikdy se nepoužívalo tolik látek a v takovém množství jako nyní. Každoročně jich průměrný člověk zkonzumuje několik kilogramů, a tak není od věci se zajímat o jejich bezpečnost. Čím jednodušší a čerstvější potravina, tím méně obsahuje přídavných látek. Neuškodí však vyhýbat se uzeninám, nízkokalorickým sladidlům, zářivě barevným cukrovinkám a limonádám, a to zejména ve stravě malých dětí. Těm bychom neměli dávat ani potraviny s glutamáty. Nevysvětlitelné vyrážky, trávící potíže, nevolnosti, bolesti hlavy a podobné projevy mohou souviset s některými Éčky u citlivých osob. Při jejich eliminaci ze stravy by měly potíže zmizet, pokud ne, je třeba pátrat po jiných příčinách. "Budu velmi potěšen, pokud se mi podaří vás nenásilnou formou upozornit alespoň na ta nejvážnější rizika či triky moderního průmyslu potravin, ale přitom vás zbytečně nezastrašit" – vzkazuje Vám  těší se na Vás Ing. Vít Syrový.
Dům techniky v Pardubicích 20. března 2013
od 18 hodin v kongresové hale v 1. poschodí

Vstupné ZDARMA
 Informace: Mgr. Jan Maria Joza  *  777 777 654  *  joza@joza.cz  

Poslouchejte pořad Rozhlasová apatyka Českého rozhlasu Pardubice
20. března 2013 od 10 hodin. Hostem bude Ing. Vít Syrový.

Partnery vzdělávacího cyklu jsou Český rozhlas Pardubice, časopis VE HVĚZDÁCH,
 OS Regenerační centrum Harmonie a Dobrá čajovna Pardubice.

Žádné komentáře:

Okomentovat