pondělí 25. listopadu 2013

28.11.2013 Přednáška s živou středověkou hudbou s Dr.Hanou Sar Blochovou - Rosou de Sar Zrození Mesiáše a egyptská mysteria

Dům techniky Pardubice, spol. s r.o. ve spolupráci s Mgr. Janem Maria Jozou - Agenturou JMJ
připravil pro Vás v 9. ročníku vzdělávacího cyklu Cesty za poznáním

přednášku s živou středověkou hudbou s Dr.Hanou Sar Blochovou - Rosou de Sar
Zrození Mesiáše a egyptská mysteria


Narození Mesiáše předpověděla starověká proroctví, a proto byl jeho příchod očekáván v mnoha královských rodech. Narodil se Ježíš, jenž se stal nejvyšším zasvěcencem egyptských mysterií a poté začal své gnostické učení šířit hlavně na Předním Východě. Je však otázkou, zda se opravdu narodil v prosinci, jak se dnes slaví v křesťanském světě nebo bylo datum jeho narození zvoleno tak, aby nahradilo oslavy Slunovratu svátku "Sol invictus" ve starověkém Římě.

Dr. Hana Sar Blochová: slovo, zpěv, gotická harfa, psaltérium - Pod pseudonymem Rosa de Sar napsala knihy: Marie z Magdaly a ženy v životě Ježíše (Onyx 2007), Mesiáš (Onyx 2010), Pyramidy, obři a zaniklé vyspělé civilizace u nás (SAR 2011) a Mysterium Karlštejna (SAR 2012). Sólově nebo se souborem Kvinterna natočila celkem 10 CD se středověkou, rituální a alternativní hudbou, je také autorkou hudby, obrazu a scénáře několika multimediálních projektů, z nichž dílo „Návrat Sofie“ bylo provedeno v roce 2010 v Káhiře v budově Státní opery.

"Na počátku mého snažení byla snaha o výpověď v čase, jež byla iniciována "vzpomínkami na minulost, avšak později přibyla také touha po spravedlnosti, neboť Ježíšův příběh se příliš brzy stal předmětem spekulací a jeho pravý odkaz jakoby zapadl v boji církví o moc. Ježíšův životopis byl zapomenut, a tak dnes často nezbývá, než se spolehnout na ezoterní zpracování historických dějů a ta kombinovat s četbou dobových písemností," říká v úvodu knihy Mesiáš Rosa de Sar.

Zážitkový večer s hudbou a hledáním pravého Ježíšova odkazu bude pro Vás radostným vstupem do adventní doby současnosti, která je v duchovní rovině velmi podobná době zrození Mesiáše.

Dům techniky v Pardubicích 28. listopadu 2013
od 18 hodin v kongresovém sále v 1. poschodí

Jednotné vstupné 100 Kč včetně DPH
Vstupenky jsou v předprodeji v knihkupectví KAMALA v Domě techniky v Pardubicích

Informace: Mgr. Jan Maria Joza *  777 777 654 * joza@joza.cz * www.sar-blochova.cz

Spisovatelku – historičku – publicistku a zpěvačku Dr. Hanu Sar Blochovou, žel, v pořadu Máme hosty Českého rozhlasu Pardubice ani tentokrát neuslyšíte.
Neochota k jednání ze strany nového pana ředitele o zařazení našich hostů do vysílání zatím stále trvá.
Zatím si můžete poslechnout Dr. Hanu Sar Blochovou na Nočním mikrofóru 21.8.2013 - http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2949396

Partnerem Cest za poznáním je časopis VE HVĚZDÁCH – býval a věřím, že opět bude i Český rozhlas Pardubice.

Žádné komentáře:

Okomentovat