pondělí 31. března 2014

10.4.2014 Tarot jako průvodce životem



 

NEPROPÁSNĚTE SETKÁNÍ S KOUZLEM TAROTU


 Dům techniky Pardubice, spol. s r.o. ve spolupráci s Mgr. Janem Maria Jozou - Agenturou JMJ  připravil pro Vás v 9. ročníku vzdělávacího cyklu Cesty za poznáním

  Tarot jako průvodce životem
 s PhDr. Juliem Hůlkem
Tarot je bezesporu velká záležitost, velká věc. Ano, dá se to tak říci, neboť ze všech druhů karetních sad má nejvíce karet – balíček tarotových karet obsahuje 78 jednotek. Tarot zároveň otevírá netušené možnosti, zejména co se týče okamžitého poznání a postupného poznávání. Otevírá nebo lépe pomáhá otevírat nové stránky světa, světa, který známe, ale i toho, který nám byl dosud utajený. Tarot svými symboly a jejich výkladem pamatuje na vše, na věčná a všudypřítomná témata i okolnosti, ale také na běžné události všedního dne, na konkrétní lidi, na lásku a vášeň, na práci, na peníze i na zdraví. Bylo by málo, kdybychom se spokojili s tím, že tarot může i takzvaně věštit, protože on nám spíš radí, jak se zachovat, jak věci a problémy, hlavně ty skryté, lépe pochopit a vůbec jak lépe porozumět utajeným stránkám světa, života a hlavně nás samotných. Tarotové karty svými symboly, barvami a číselnými hodnotami se dobře spojují a doplňují zejména s astrologií a numerologií a věřte nevěřte, zeptat se jich můžeme úplně na všechno. A ony nám odpoví, ale podle toho, jak se jim svobodně otevřeme a jak se jim stejným způsobem budeme snažit porozumět. Můžeme být bez obav – tarot je především dobrým rádcem i přítelem.
Z nejrůznějších vzájemných kombinací tarotových obrazů a čísel vyplývá téměř neomezené množství variant, jejichž rozmanitost závisí na interpretaci událostí a na tom, jak zachytit klady a zápory, vyplývající z jednotlivých výkladů. Tarot je uměním zcela zvláštního druhu. Tarotové listy jsou jako kniha, v níž si můžete přečíst příběh lidského života v širších souvislostech a nahlédnout do své vlastní budoucnosti i do dějů mimo nás.
Dům techniky v Pardubicích 10. dubna 2014
od 18 hodin ve velké zasedačce v 1. poschodí

Vstupné 80 Kč, studenti 60 Kč včetně DPH
 Informace: Mgr. Jan Maria Joza  *  777 777 654  *  joza@joza.cz 

    Partnerem vzdělávacího cyklu Cesty za poznáním je časopis VE HVĚZDÁCH.

Žádné komentáře:

Okomentovat