čtvrtek 11. června 2015

17.6.2015 Tajemství šamanů Mexika a jejich rostlin síly se Zdeňkem Ordeltem



 

Šamanská cesta Zdeňka Ordelta

Dům techniky Pardubice, spol. s r.o. ve spolupráci s Mgr. Janem Maria Jozou - Agenturou JMJ
 připravil pro Vás v 10. ročníku vzdělávacího cyklu Cest za poznáním přednášku

Tajemství šamanů Mexika
a jejich rostlin síly se Zdeňkem Ordeltem



Mexiko je jedna z nejúžasnějších zemí, skrývajících tajemství národů, jako jsou Mayové, Aztékové, Olmékové, Mazatékové, Huichol, Cora. Všemi těmito tajemnými a úžasnými kulturami se vine tajemné vlákno používání rostlin síly, které šamanům pomáhají v komunikaci se svými předky a božskými silami v hlubokém vesmíru.
Skoro každá šamanská kultura má své posvátné magické rostliny, které využívá k navození změněných stavů vědomí, k rituálním účelům, k šamanskému zasvěcení. Podobně jako tělesná a duchovní cvičení, stejně jako zvuk bubnů a rytmických nástrojů, hojně používaných v šamanských kulturách, prolamují magické síly těchto rostlin normální filtr vědomí a mění tak práh toho, co je běžným způsobem vnímáno. Pomáhají tak k prudkému rozšíření skutečnosti. Opona se roztáhne a vize vstoupí do života. Dochází k překročení, ne však ke ztrátě hranic ega, kterému je tak prostřednictvím posvátných magických rostlin umožněno vnímat sebe a svět jako jeden celek. Dochází k porozumění vzájemné jednoty a sounáležitosti všech věcí a dějů. Lidská bytost ztrácí svou izolovanost a může navázat kontakt s duchy a jinými bytostmi obývajícími tento kosmos. Šamani účinky magických sil posvátných rostlin svým vědomím řídí a kontrolují tak, aby byli zároveň schopni komunikovat s reálným světem, provádět rituály a cestovat Z těchto rozšířených zkušeností přinášejí informace, rady, pomoc nebo léčbu, která pak neslouží jenom jim, ale především potřebám celého kmene.
Častokrát nadpřirozené schopnosti, které z takovéto práce vycházejí a použití magických rostlin při tajemných rituálech a v běžném životě, budou předmětem přednášky, Dozvíte se o práci konkrétních šamanů, jako jedné z třinácti babiček Mama Julia a šamanů kmene Yaqui a Huichol, které popisoval Carlos Castaněda ve svém fantastickém díle. 

Dům techniky v Pardubicích
17. června 2015 od 18 hodin
ve velké zasedačce v 1. poschodí

Vstupné 80 Kč, ZTP a ZTP/P 40 Kč včetně DPH
 Informace: Mgr. Jan Maria Joza  *  777 777 654  *  joza@joza.cz,
    Partnerem vzdělávacího cyklu Cesty za poznáním je časopis VE HVĚZDÁCH.

Žádné komentáře:

Okomentovat