neděle 26. února 2017

16.3.2017 Evropský grálský projekt Karla IV. a Arnošt z Pardubic




 

Nenechte si ujít

Přednáška a křest nové knihy Dr. Hany Sar Blochové

Dům techniky Pardubice, spol. s r.o. ve spolupráci s Mgr. Janem Maria Jozou - Agenturou JMJ          
 připravil pro Vás v 12. ročníku vzdělávacího cyklu Cesty za poznáním


Evropský grálský projekt Karla IV. a Arnošt z Pardubic
Přednáška spojená se křtem knihy PhDr. Hany Sar Blochové ”Magisterium Karlštejna”,
živá středověká hudba, zpěv, psalterium

”Vše je v neustálém pohybu, vše se cyklicky proměňuje ve svůj druhý pól, zrození a zánik jsou pouze krajními mezemi téhož neboli bodem přechodu. Neustálý koloběh protichůdných dějů tvoří energetickou síť naší reality, ve které je třeba neustále nacházet bod rovnováhy. Naše existence je součástí všech ostatních existencí, nic není nemožné a vše je možné, neboť vše se stále odehrává právě teď” – to jsou nejen slova, ale základní životní postoje Rosy de Sar – Hany Sar Blochové. Na tomto pozadí pak sleduje jednotlivá dějství a souvislosti v historii.
Jako vynikající znalkyně alchymie, posvátné geometrie astrologie, hudby a malířství u dvora Karla IV. umí vystihnout a podchytit široké souvislosti politických záměrů a cílů s mocenskými a náboženskými intrikami středověké Evropy. Karlštejn se za Karla IV. stal nejen mezinárodním projektem spásy s vyzdvižením role nové rodící se dynastie Svatého grálu, ale též představuje komplexní umělecké i mystické dílo s alchymicko-astrologickou koncepcí magistra Theodorika, jež nemá v Evropě obdoby.
Také arcibiskup pražský Arnošt z Pardubic se vědomě podílel na Karlově mezinárodním projektu obnovy církve Svatého grálu v Evropě. Nikdo však netušil, že po smrti arcibiskupa a císaře vše nakonec vyústí ve čtyři křížové výpravy vyhlášené papežem proti husitským Čechám.

Kmotry křtu knihy Magisterium Karlštejna budou manželé Hanka a Viliam Poltikovičovi, zájemci si budou moci koupit a nechat si ji od autorky podepsat.

  Dům techniky v Pardubicích 16. března 2017
 od 18 hodin ve velké zasedačce v 1. poschodí

Vstupné 120,- Kč / 60,- Kč
Informace: Mgr. Jan Maria Joza  *  777 777 654  *  joza@joza.cz *  www.sar-blochova.cz
Odkazy na rozhovory na TV Cesty k sobě - Mysteria a alchymie u dvora Karla IV. (1. a 2. díl).

    Partnerem vzdělávacího cyklu Cesty za poznáním je časopis VE HVĚZDÁCH.  

Žádné komentáře:

Okomentovat